Aktiviteter

Att göra något kul tillsammans kan ibland vara huvudsyftet med träffen, som att stärka gruppens sammanhållning, lära känna varandra, belöning för väl utfört arbete eller friskvårdsdagar. Aktiviteter kan också vara ett kort inslag i ett konferensprogram för att lätta upp stämningen, få igång samtalet innan middagen, få frisk luft för att orka jobba vidare etc.

Hos oss på Aktivera kan du boka lekfulla, roliga och utvecklande gruppaktiviteter. Vi samarbetar också med en mängd av regionens duktiga arrangörer för att du skall kunna plocka ur ett brett och varierat utbud som ständigt utvecklas. Vi törs lova att det finns något för alla!

I menyn här nedanför hittar ni Aktiveras breda utbud av aktiviteter.

Har du frågor om aktiviteter?

060-12 14 44 upplev@aktivera.com
 • Skidteknik

  Få värdefulla tips inför vinterns utmaningar i skidspåret. Teknikträning som ger dig mer kraft över och större glädje av din skidåkning, antingen i klassisk eller fri stil. Under ledning av certifierad skidcoach.
  Pris: 2 500 kr/grupp Tidsåtgång 1,5 tim Antal: max 10p/grupp


 • Privatlektioner skidteknik

  Med en eller flera privatlektioner når du snabb förbättring i din åkteknik. Personligt och engagerat hittar vi tillsammans rätta nycklarna för just dig och din åkning.

  Med erfarenhet som åkare i längdlandslaget, tränare på Järpens skidgymnasium och Certifierad skidcoach genom Svenska skidförbundet har jag många enkla tips att dela med mig av, anpassade just för dig.

  Hör av dig för att boka tid och få mer info.

  Karin Svingstedt     070-4313172    upplev@aktivera.com


 • Vallakurs

  Lär dig grunderna i vallning som gör att du slipper slita med ”dåliga skidor”.
  Pris: 2 500 kr/grupp Tidsåtgång 1,5 tim Antal: max 10p/grupp


 • Rullskidor

  Bli kompis med rullskidor som träningsform. Vi lär ut grunderna i klassisk teknik, ger råd och tips för en säker och effektiv åkning och  vi pratar om utrustning och saker som är bra att veta.
  Pris: 2 500 kr/grupp   Tidsåtgång: 1,5 tim
  Antal: max 8 pers   Plats: Södra Berget

  För privatlektioner, kontakta Karin för mer info: 070- 431 31 72  upplev@aktivera.com


 • Stavgång/Skidgång

  Effektiv, skonsam och variationsrik träning. Inspirationspass där vi hittar glädjen och lusten att träna året om. Boka ett eller flera pass. Vi kör pass i olika former och nivåer.
  Pris: 2 000 kr/grupp  Tidsåtgång: 1,5 tim
  Antal: Max 12 pers  Plats: Södra Berget eller Sidsjön


 • Teambana

  Här ställs gruppen inför olika praktiska övningar i samarbete. Stor samverkan och respekt för varandras olikheter krävs för att laget skall lyckas. En handledare följer gruppen och efter varje övning sker en reflektion över hur gruppen lyckats. En aktivitet som kräver tålamod och rätt inställning. Ett pass på team-banan kan med fördel kopplas till en föreläsning inom ämnet. Genomförs på Södra Berget, utomhus maj-okt.
  Pris: 300:-/p   Tidsåtgång: 2 tim   Antal: 10-30p


 • Problemlösarn

  En av våra mest populära aktiviteter. En lagtävling med gåtor, kluringar och allmänbildning som kombineras med lättare fysiska inslag där deltagarnas samarbetsförmåga ställs på prov. Tålamod, balans, lyhördhet och kunskap, allt behövs för ett lyckat resultat. Genomförs utomhus, maj-okt.
  Pris: 280 kr/p   Tidsåtgång 2 tim    Antal: 25-120p


 • Kommunikationsövningar

  Att flödet av information i dagens samhälle är viktigt är vi alla överens om. Likaså är det viktigt att vara medveten om hur olika vi människor kan uppfatta och tolka budskap. I denna aktivitet söker vi förståelse för detta genom att gruppen tillsammans med en handledare får ta sig an övningar där lyhördhet och kommunikation är viktiga förutsättningar för att nå resultat.
  Pris: 280 kr/p Tidsåtgång: 2 tim Antal: 10-40 p


 • Scenen är er!

  En annorlunda teamaktivitet med skratt, oväntade insatser och publikens jubel. Lagen samlar först poäng i en traditionell flerkamp med enkla grenar. Poängmängden skapar turordningen att välja ämne för den föreställning som lagen skall framföra för övriga, efter förberedelser utefter tips & råd och tilldelning av rekvisita. Demokratisk röstning avgör sedan vilket ”teatersällskap” som blir slutsegrare. Passar både som roligt inslag och gruppstärkande övning.
  Pris: 280 kr/p Tidsåtgång: 2 tim Antal: 15-70p


 • Uppdraget

  En rolig lagtävling där det gäller att med hjälp av karta, effektiv logistik och kreativitet lösa och utföra så många uppdrag som möjligt under tidspress. Det kan vara allt från att hitta information på området, kasta prick, tillverka en pilbåge m.m. En aktivitet där kreativitet och engagemang belönas! Genomförs utomhus maj-okt.
  Pris: 220 kr/p Tidsåtgång: 1,5 tim Antal: 30-200p


 • Kluriga Kampen

  En fartfylld inomhustävling. Med hjälp av enkla hänvisningar skall ni hitta problemlösningar, klurigheter och gåtor av olika slag på anläggningen. Allt sker under tidspress och syftet är enkelt: det lag som lyckas bäst i poängjakten står som segrare. Snabbt, enkelt och roligt!
  Pris: 190 kr/pers   Tidsåtgång: 1,5 tim   Antal: 10-150 p


 • Utmaningen

  En lagtävling där vi hämtat inspiration från kända TV-lekar och sällskapsspel. Lagen samlar poäng i frågesport, rita, gissa och musik. Allt för att samla ihop poäng till avslutande moment. Där satsas poängen på motståndarlagens prestationer i diverse utmaningar. En aktivitet för den tävlingsinriktade! Genomförs inomhus.
  Pris: 250 kr/pers   Tidsåtgång: 1,5 tim   Antal: 10-60p


 • Antikt eller bara gammalt?

  En skojig och annorlunda lagaktivitet där deltagarna tävlar i ämnet antika och kuriosa föremål. Kunskap blandas med lögn och fantasi och förslagen duggar lika tätt som skratten. Engagerande och lärorikt. Övningen som leds av en expert inom området avslutas med en auktion där en slutlig segrare får välja ett pris från antikboden.
  Pris: 250 kr/pers (min deb. 3 000 kr) Tidsåtgång 1,5 tim Antal: 10-50p


 • Tokroliga kamper

  En lättsam och lekfull aktivitet där skrattet står i fokus. Kämpa lagvis i klassiska och mer eller mindre galna kampgrenar där alla kan delta efter bästa förmåga. Genomförs ute året om (på vissa platser även inomhus)
  Pris: 220 kr/pers Tidsåtgång: 1-1,5 tim Antal:10-200 p


 • 1000 m huvudbry

  Klassiska 1X2-frågor blandat med uppskatta, känna, lukta, nynna. Helt oanade kunskaper kan komma till pass på denna lättsamma promenad. Leder inte sällan till engagerade diskussioner. Kan även kombineras med olika aktivitetsstationer för att roa grupper upp till 500 personer.
  Pris 150 kr/pers Tidsåtgång: 1 -1,5 tim Antal: 15-500 pers


 • Stadsvandring

  Följ med på en promenad genom Sundsvalls unika stadskärna Stenstan. Guide berättar om Sundsvalls grundande, spännande händelser, den stora stadsbranden och den vackra arkitekturen.
  Pris: 1 500 kr +50 kr/pers (i grupper om max 25p) Tidsåtgång: 1 tim 15 min Antal: 10-100 pers


 • Operation Silvergöken

  En bomb placerad någonstans i huset hotar att detonera! Det är nu upp till er att lösa gåtan VEM som placerat den där och framför allt VAR. En deckargåta där ni själva agerar snokande polis.
  Pris: 295 kr/pers Tidsåtgång: 1,5 tim Antal: 10-30 pers


 • Testamentet

  Vi befinner oss i Sundsvalls stadshus år 1896. Ett mord har skett inom den högre kretsen av Sundsvalls invånare. Ni får nu under stor sekretess uppdraget att lösa denna mordgåta utan att något läcker ut till tidningen. Och var noggranna, det är ett stort arv som står på spel.
  Pris: 295 kr/pers Tidsåtgång: 2 tim Antal: 10-30 pers


 • Musikkrysset

  Som melodikrysset på radio fast i ”live”. Vår duktiga trubadur lotsar er med toner genom lodrätt och vågrätt tills ordflätan är fylld. Småtrevligt och ganska klurigt…
  Pris: 1 000 kr +130 kr/pers Tidsåtgång: 1 tim Antal: 10-100 pers


 • GPS-Navigering

  Förena nytta med nöje. Lagvis skall ni med hjälp av GPS hitta till punkter i skog och mark eller i stadsmiljö för att samla poäng, lösa uppgifter, hitta föremål som i slutfasen kan vara värdefulla.
  Pris: 280 kr/pers Tidsåtgång 1,5 tim Antal: 10-30p


 • Takvandring

  Sundsvalls stenstad är unik och en av Europas bäst bevarade stadskärnor från sent 1800-tal. Upplev den som bäst från taket!

  Du kan boka en Takvandring som grupp, privatperson eller exklusivt för endast två personer. Förbokade grupper och tur för två tar vi emot april-oktober. För privatpersoner erbjuder vi turer under ett antal veckor under sommaren, mer info och bokningsmöjligheter för privatpersoner hittar du här.

  Som grupp kan ni vara ett företag, kompisgäng, möhippa/svensexa eller kanske en förening. För en tur för två kanske ni är goda vänner, företagare och kund eller kanske du vill fria till din kära på ett annorlunda sätt. Ni bokar då en egen tur exklusivt bara för er, ni kan önska vilken dag och tid ni vill förutsatt att det inte redan är uppbokat.

  Takvandring Grupp
  Pris:
  4 000 kr/tur (för företag tillkommer 25% moms)
  Tidsåtgång: 1,5 timme.
  Antal: Max 10 pers/tur. Är ni fler än 10 pers kan ni delas upp på fler turer som går efter varandra. Kostnad för detta tillkommer med 400 kr/person.

  Takvandring för två
  Pris: 1 200 kr (för företag tillkommer 25% moms)
  Tidsåtgång: 1 tim 15 min
  Antal: Max 2 pers

  Är ni en grupp eller två och vill boka? Kontakta oss på Aktivera.
  Vill ni veta mer om vad en Takvandring innebär? Titta här.


 • Snöskovandring

  – VINTER –
  Kom ut i det snötäckta landskapet och upplev en härlig omgivning. Vi vandrar ca. 2 km genom skogen för att sedan stanna till för en värmande måltid eller mättande fika. En lugn och trivsam aktivitet i det stressiga vardagslivet.
  Pris: 3 000 kr +170 kr/pers Tidsåtgång 2-4 tim Antal: max 10 personer


 • Skidteknik

  – VINTER –
  Få värdefulla tips inför vinterns utmaningar i skidspåret. Teknikträning som ger dig mer kraft över och större glädje av din skidåkning, antingen i klassisk eller fri stil. Under ledning av f.d. elitskidåkare.
  Pris: 2 500 kr/grupp Tidsåtgång 1,5 tim Antal: max 10p/grupp


 • Vallakurs

  Lär dig grunderna i vallning som gör att du slipper slita med ”dåliga skidor”.
  Pris: 2 500 kr/grupp Tidsåtgång 1,5 tim Antal: max 10p/grupp


 • Takvandring

  Sundsvalls stenstad är unik och en av Europas bäst bevarade stadskärnor från sent 1800-tal. Upplev den som bäst från taket!

  Du kan boka en Takvandring som grupp, privatperson eller exklusivt för endast två personer. Förbokade grupper och tur för två tar vi emot april-oktober. För privatpersoner erbjuder vi turer under ett antal veckor under sommaren, mer info och bokningsmöjligheter för privatpersoner hittar du här.

  Som grupp kan ni vara ett företag, kompisgäng, möhippa/svensexa eller kanske en förening. För en tur för två kanske ni är goda vänner, företagare och kund eller kanske du vill fria till din kära på ett annorlunda sätt. Ni bokar då en egen tur exklusivt bara för er, ni kan önska vilken dag och tid ni vill förutsatt att det inte redan är uppbokat.

  Takvandring Grupp
  Pris:
  4 000 kr/tur (för företag tillkommer 25% moms)
  Tidsåtgång: 1,5 timme.
  Antal: Max 10 pers/tur. Är ni fler än 10 pers kan ni delas upp på fler turer som går efter varandra. Kostnad för detta tillkommer med 400 kr/person.

  Takvandring för två
  Pris: 1 700 kr (för företag tillkommer 25% moms)
  Tidsåtgång: 1 tim 15 min
  Antal: Max 2 pers

  Är ni en grupp eller två och vill boka? Kontakta oss på Aktivera.
  Vill ni veta mer om vad en Takvandring innebär? Titta här.


 • Övriga aktiviteter

  Vi samarbetar också med andra arrangörer som gör att du genom oss även kan boka hela detta utbud:

  Baka tunnbröd
  Bangolf
  Berättarföreställningar
  Boule
  Bågskytte
  Båtturer
  Chokladprovning
  Curling
  Dans i olika former
  Dryckesprovning
  Familjedagar
  Fiske av olika slag
  Forsfärd i Ljungan
  Fotokurs Intensiv -Ni kan t.o.m. delta med mobilkameran.
  Fäktning -Prova på.
  Föreläsningar
  Företagsgolf
  Getostprovning
  Glödkolsvandring
  Helikopterturer
  Höghöjdsbana
  Klättring på is eller berg
  Kock för en kväll
  Körsång
  Laserskytte
  Mingelkväll
  Musikunderhållning
  Paintball
  Pokerkväll på Casino Cosmopol
  Ridturer
  Segling
  Skapa blomsterarrangemang
  Skidåkning, både på längden och utför -fritt el företagstävling
  Skidteknik och vallakurs
  Skotertur
  Smyckestillverkning
  Spa
  Spela hockeymatch -På riktigt!
  Spela in en egen rockplatta!
  Studiebesök och Technical Visits
  Teaterbesök, både framför och bakom scenen
  Tema-middagar
  Vattensporter
  Överlevnadsteknik